Språk på sosiale medier

V3

Når man holder på med digital markedsføring for bedrifter er det mange som er usikker på språk på sosiale medier. Hvor formelt skal det være? Det finnes ingen fasitsvar på dette, det vil variere fra bedrift til bedrift. Skal du for eksempel reklamere for klær til unge jenter vil det være naturlig å ha et mer muntlig språk enn hvis du skal reklamere for et advokatfirma.

Her får du noen tips til hva du burde tenke gjennom for å finne et språk som passer din bedrift.

Hvordan språk passer din målgruppe?

For å finne et passende språk på sosiale medier burde du tenke gjennom hvilke målgruppe du retter deg mot. Skal du rette deg mot unge kan det passe med et mer muntlig språk enn hvis du for eksempel skal rette deg mot eldre.

Skriv så alle forstår

Uansett om du finner ut at du skal skrive med et formelt eller et muntlig språk er det alltid viktig å passe på at alle forstår hva du prøver å formidle. Pass på at budskapet kommer tydelig fram for alle lesere.

Ikke bli for formell

Mange skriver veldig formelt, og det kan man tone litt ned når man publiserer på sosiale medier. Hvis du bruker et for formelt språk med mange fagbegreper kan du komme til å skremme bort kundene.

Vær konsekvent

Er dere flere som skriver for en bedrift? Da kan det være lurt å ha noen retningslinjer for hvordan dere skriver. Målet er å være konsekvent. Vi ønsker at merkevaren skal ha en klar og tydelig stemme og ikke høres ut som 5 forskjellige personer.

Også et lite tips som passer for alle, uansett om du vil være formell eller ikke: bruk ord som du, deg og dere. Det gjør teksten mer personlig, og leseren vil føle at den treffer mye mer.

Spør oss om språk på sosiale medier

Kontakt oss i Snefokk om du trenger hjelp til digital markedsføring.