Redaksjonell kalender

Redaksjonell kalender

En redaksjonell kalender er en planleggingsverktøy som brukes innen digital markedsføring for å organisere og strukturere innholdet som skal publiseres på forskjellige plattformer og kanaler. Det er en systematisk oversikt over innhold som skal publiseres på bestemte datoer, og det inkluderer ofte informasjon om emner, formater, kanaler, målgruppe og forventet resultat.

En redaksjonell kalender er nyttig fordi den hjelper markedsførere og innholdsprodusenter å planlegge og strukturere innholdet på en effektiv måte. Det gjør det mulig å forhåndsbestemme hvilke temaer som skal dekkes, og når. I tillegg sikrer at det er en god balanse mellom forskjellige typer innhold. En redaksjonell kalender hjelper også til å unngå overlapninger og dobbelt publisering av innhold. Det gir en mulighet for mer effektiv samarbeid og kommunikasjon mellom forskjellige avdelinger eller team.

En redaksjonell kalender bør brukes i alle tilfeller der det publiseres innhold regelmessig på forskjellige plattformer eller kanaler, som for eksempel på sosiale medier, en bedriftsblogg eller nyhetsbrev. Det er spesielt viktig når det er flere personer eller team involvert i innholdsproduksjon. Det burde også brukes når man ønsker å opprettholde en konsistent merkevaremelding og tone-of-voice over tid.