Pay-Per-Click (PPC)

Pay-Per-Click (PPC)

Pay-Per-Click (PPC) er en digital markedsføringsmetode der annonsører betaler for hver gang noen klikker på en annonse. Dette gjelder hver gang den vises på en søkemotor eller en annen nettstedsplassering. Dette betyr at annonser bare faktureres når noen faktisk klikker på annonsen og blir ført til annonsørens nettsted.

PPC-annonser vises typisk i søkeresultater eller på nettsteder som tilbyr annonseringsplass. Annonsørene byr på søkeord eller søkefraser de ønsker å målrette mot og betaler en avgift for hvert klikk på annonsen. Annonsene vises deretter for brukere som søker etter disse søkeordene eller som besøker nettsteder som har relevante innhold eller interesser for annonsørens tilbud.

Fordelene med PPC-markedsføring inkluderer økt synlighet og trafikk til nettstedet, bedre målretting og kontroll over annonseringskostnadene. Det kan også gi en raskere og mer målrettet metode for å nå potensielle kunder sammenlignet med andre former for digital markedsføring.

PPC-annonser kan være en effektiv måte for bedrifter å øke merkevarebevissthet og øke salg og konverteringer. Imidlertid krever det innsikt og erfaring for å optimalisere annonsekampanjer for å oppnå de beste resultatene og minimere annonseringskostnadene.