Nøkkelord

Nøkkelord

Nøkkelord, også kalt “keywords” på engelsk, er ord eller uttrykk som beskriver innholdet på en nettside eller dokument. De er avgjørende i markedsføring og søkemotoroptimalisering (SEO), hjelper søkemotorer og brukere med å forstå nettsiders innhold.

Hvis du driver en nettbutikk for bøker, bruker du nøkkelord som “bøker”, “litteratur”, “bestselgere”, osv. på nettsiden din. Dette hjelper søkemotorer og brukere å finne deg når de søker etter disse ordene.

SEO

Nøkkelord er viktige for SEO. Ved å inkludere relevante nøkkelord på en nettside, forstår søkemotorer bedre hva nettsiden handler om og rangerer den høyere når brukere søker etter lignende emner.

Søkeordsanalyse er nødvendig for å velge de rette nøkkelordene. Dette innebærer å finne ut hvilke termer og uttrykk målgruppen din faktisk bruker når de søker etter dine tjenester eller produkter. Balanse mellom popularitet og relevans er nøkkelen.

Inkluder nøkkelord på kritiske områder som titteltags, metabeskrivelser, overskrifter og naturlig innhold på nettsiden. Dette hjelper søkemotorer å forstå innholdet og rangerer det som mer relevant.

Unngå “keyword stuffing“, som kan skade rangeringen din. Fokuser heller på å skape kvalitetsinnhold som svarer på brukernes spørsmål og behov, og inkluder relevante nøkkelord naturlig.

Nøkkelord er nøkkelen til bedre synlighet og tilgjengelighet på nettstedet ditt. Ved å velge de rette nøkkelordene og bruke dem riktig, kan du tiltrekke mer trafikk, nå riktig publikum og bidra til bedre resultater i søkemotorer for nettstedet ditt.

Eksempler på gode og dårlige nøkkelord

Gode:

  • “Bærekraftige treningssko”: Dette nøkkelordet er presist og målrettet. Det indikerer at folk søker etter treningssko som er miljøvennlige og bærekraftige. Hvis nettstedet ditt selger slike sko, kan dette nøkkelordet tiltrekke seg relevante besøkende.
  • “Italiensk håndlaget keramikk”: Dette nøkkelordet er spesifikt og indikerer høy kvalitet og unikhet. Hvis du selger italiensk håndlaget keramikk, vil dette nøkkelordet hjelpe deg med å nå ut til folk som søker etter autentiske produkter.
  • “Tips for hjemmeorganisering”: Dette nøkkelordet er informativt og antyder at folk søker etter råd om å organisere hjemmet sitt. Hvis du har en blogg eller tjeneste som tilbyr organisasjonstips, kan dette nøkkelordet tiltrekke seg målrettet trafikk.

Dårlige:

  • “Sko”: Dette nøkkelordet er for bredt og generisk. Det kan være vanskelig å rangere høyt for dette nøkkelordet på grunn av den intense konkurransen. Videre vet vi ikke hva slags sko folk søker etter.
  • “Kunst”: Dette nøkkelordet er også veldig bredt. Det er mange typer kunst, og det er uklart hva slags kunst folk søker etter. Å rangere for dette nøkkelordet kan være vanskelig og ineffektivt.
  • “Hjem”: Igjen, dette nøkkelordet er altfor bredt. Folk kan søke etter alt fra hjemmedekor til hjemmelaget mat. Å bruke dette nøkkelordet kan føre til at nettstedet ditt blir begravet i søkeresultatene.