Konvertering

Konvertering

Konvertering i markedsføring refererer til den handlingen som en besøkende tar på nettstedet eller i en annonse som fører til at de utfører en ønsket handling, som for eksempel å kjøpe et produkt eller registrere seg for et nyhetsbrev. Dette kan være en avgjørende faktor for å måle suksessen til en markedsføringskampanje.

Innen digital markedsføring kan konvertering være å fullføre et kjøp på en nettbutikk, å fylle ut et skjema, å registrere seg for et arrangement eller å laste ned en app. Det finnes ulike måter å måle konvertering på, for eksempel antall salg per besøkende eller antall registreringer per annonsevisning.

Forholdet mellom rekkevidde og konvertering er viktig for markedsførere å forstå. Mens rekkevidde refererer til antall personer som ser en annonse eller besøker en nettside, er konvertering mer spesifikk og måler hvor mange av disse personene faktisk tar en ønsket handling. Høy rekkevidde kan føre til høy trafikk til en nettside, men hvis konverteringsraten er lav, vil det ikke føre til økt salg eller andre ønskede handlinger.