Kampanje for Varangerfestivalen 2022

Kampanje for Varangerfestivalen 2022

Kampanje for Varangerfestivalen 2022 – Slik hjalp vi Varangerfestivalen å lage betalte annonser og organisk innhold i digitale medier.

Utfordring

Hvordan kan vi bidra til at flere får informasjon om konserter under Varangerfestivalen? Hvordan kan vi øke salg?

Dette skjedde

Vi planla, skrev og kjørte organiske poster og annonser på sosiale medier, Google og Schibsted. Samt live-opptak.

Resultater

+210% Rekkevidde på Facebook

+116% Økt besøk på Facebook

Dette skjedde

I 2022 fylte Varangerfestivalen 40 år, dette er med andre ord en godt etablert musikk festival. Festivalen samler lokalbefolkningen i Vadsø med tilreisende og skaper en helt unik stemning i Vadsø Sentrum i uke 32.

Dette året jobbet vi i hovedsak med betalt annonsering i forkant av festivalen og organiske (det vil si ikke betalte) poster under festivalen. Målet var å øke billettsalget. Gjennom rapportene fra Facebook, Google og Schibsted får vi en liten pekepinn på hvilke resultater vi har oppnådd. Ønsker man mer konkrete tall på billettsalg kan man for eksempel sette opp en Facebook-Pixel på websiden.

Arbeidet med kampanjen begynner

Prosjektet starter med å lage en strategi. Dette er en oversikt over prosjektet. Her setter vi opp målsetninger, søkeord og budsjett for å nevne noe. Når vi sier budsjett tenker vi på penger som er lagt av til annonsering. Disse pengene fordeles over de forskjellige plattformene vi har valgt å bruke.

Når André har sett igjennom strategien og gitt oss tommel opp begynner arbeidet med annonsene. For sosiale medier lager vi først annonsene som vanlige poster med tekst og bilde deretter setter vi de opp i Facebook.

Når du skal sette opp en annonse i Facebook, Schibsted eller Google må du fylle inn en del felt. Dette varierer litt på de forskjellige plattformene, men som regel er målgruppe, budsjett og tidsperiode noen av disse feltene. Hvis man ønsker å bruke pengene smart bør man tenke nøye gjennom hvem som er målgruppen. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å nå ut til flest mulig, MEN de som faktisk kommer til å kjøpe billetter. Da får vi noe igjen for pengene vi bruker.

Under festivalen postet vi 3 innlegg om dagen. Her var hovedfokus å få ut viktig informasjon og deretter skape engasjement. To av disse postene var dagensprogram og morgendagensprogram. Slike type poster får som regel ikke mye engasjement i form av likes og kommentarer. Men de bidrar til at flere kjøper billetter også kan det minske telefoner og mail med spørsmål til de som er på jobb.

Noe av det som ble postet

Vi samlet sammen litt eksempler på innleggene vi laget.

Dette ble resultatet

I løpet av sommeren kjørte vi annonser med høy rekkevidde. Postene på Facebook siden ble i løpet av juli sett av 24 274 mennesker, 2 441 mennesker besøkte Facebook siden og Facebook siden fikk 32 nye følgere.

I dette tilfellet hadde vi ikke tilgang til tall for billettsalg, men tallene i rapportene fra Facebook, Google og Schibsted gir oss en pekepinn på hvordan annonsene har gått. Hvis Varangerfestivalen hadde solgt billetter via sin egen webside kunne vi installert en Facebook-pixel for å måle nøyaktig hvor mange salg som kom fra Facebook. Dette er det mange måter å måle uavhengig om du bruker en egen webside eller en ekstern side for billettsalg.

Har du lyst til å kjøre en kampanje? Da Chand Deep var i utplassering hos oss skrev han en artikkel om hvordan du kan lage en kampenje. Les hele saken her.

Sjekk ut flere av våre prosjekter:

Webside og Logo – Vadsø Treningssenter

Webside og Logo – Slik hjalp vi Vadsø Treningssenter å lage ny logo og webside....

Merkevaren Kristin Harila på 1 uke

Merkevaren Kristin Harila på en uke – Slik hjalp vi en av verdens beste fjellklatrere...

Merkevaren Vadsø På En Uke

Merkevaren Vadsø på en uke – Slik hjalp vi Vadsø Næringsforening å skape en identitet...

Websiden – Bok og Behag

Bok og Behag – Slik hjalp vi Ingjerd Tjelle å lage logo og webside for...

Webside og Logo – SABO Regnskap

Webside og Logo – Slik hjalp vi Sabo Regnskap å lage logo og webside, med...