Inngående markedsføring (Inbound marketing)

Inngående markedsføring (Inbound marketing)

Inngående markedsføring, også kjent som inbound marketing på engelsk, er en markedsføringsmetode som fokuserer på å tiltrekke seg kunder og prospekter gjennom relevant og nyttig innhold. I stedet for å kjøpe annonser eller forstyrre potensielle kunder med upersonlige meldinger, tilbyr inbound marketing relevant og engasjerende innhold som tiltrekker seg kundenes interesse og oppmerksomhet.

Inbound marketing involverer vanligvis fire stadier: tiltrekning, konvertering, lukking og fornyelse. For å tiltrekke seg potensielle kunder i det første stadiet, kan bedrifter publisere blogginnlegg, videoer eller e-bøker som svarer på spørsmål og utfordringer som kundene deres kan ha. Når potensielle kunder viser interesse for innholdet, kan de konverteres til leads ved å tilby en verdiøkende ressurs, som en e-bok eller gratis prøveperiode. Deretter kan bedriften lukke salget ved å følge opp leadet med personlige meldinger og tilpassede tilbud. Til slutt, for å fornye kundeforholdet, kan bedrifter fortsette å tilby verdiøkende ressurser og support til eksisterende kunder.

Inbound marketing kan være en effektiv måte for bedrifter å bygge langsiktige forhold til kundene sine og øke sin online synlighet og autoritet. Det kan også bidra til å redusere markedsføringskostnader og øke ROI, da bedrifter kan målrette innholdet sitt til de som allerede viser interesse for det de tilbyr.