Hvordan velge font

Hvordan velge font

En font er det samme som en skrifttype, og hvilken font du velger kan ha mye å si på hvilket inntrykk mottakeren får av deg. Derfor er det lurt å bruke litt tid til å tenke over hvilken font som passer best. Når man skal velge font har man veldig mye å velge mellom. Hvilken font som passer din bedrift best er det du som avgjør, men her er noen tips til hvordan du kan finne den riktige fonten.

Bruk få fonter

Ett godt tips er å kun bruke én, maks to forskjellige fonter. Dette er lurt for å bygge merkevaren din og for å holde teksten ryddig. Hvis man bruker mange forskjellige fonter kan det lett ende med at teksten blir rotete og uoversiktlig. Hvis du likevel velger å bruke forskjellige fonter, ikke bruk fonter som er for like. Det kan lett føre til at det ser ut som om man bare har gjort en feil og blandet de to fontene. Skal du bruke flere forskjellige fonter kan det være lurt å bruke fra samme familie, for eksempel Calibri til brødteksten og Calibri light til overskrifter.

Når du velger font kan det være lurt å velge en fra google fonts. Det er gratis og fontene kan brukes overalt, både på sosiale medier og på websider.

Seriffer

Fonten du velger har som sagt mye å si på hvilket inntrykk du gir mottakeren. Bruk derfor litt tid på å sette deg inn i hvilket inntrykk de forskjellige fontene gir.

Vi deler fonter inn i to hovedtyper, med seriffer og uten seriffer. Seriffer er endingene på bokstavene, som er illustrert her. Den til høyre er med seriffer, den til venstre er uten seriffer.

Seriffer Eksempel

Sans seriff font

En font uten seriffer kalles en sans-serif font og er den som brukes mest digitalt. Font typen kjennetegnes ved at den ikke har seriffer, den har som regel rette, skarpe linjer og jevn tykkelse på bokstavene. Dette gir den et mer morderne og vennligere uttrykk. De skarpe linjene gjør den også lettere å lese digitalt.

Seriff font

En serif-font er fontene med seriffer. Disse fontene har varierende tykkelse på bokstavene og ses på som mer tradisjonell og formell. De gir et inntrykk av at bedriften er mer elegant og seriøs.

Trenger du hjelp?

Vi på Snefokk kan hjelpe deg å komme i gang med dette. Chat med oss eller kontakt oss for hjelp med digital markedsføring.