Hvordan bruke hashtags

Hvordan bruke hashtags

Hvordan bruke hashtags? Du er ikke alene om å lure på dette! Mange er usikre på hvordan bruke hashtags på en god og nyttig måte. Her finner du noen tips for hvordan du bruker hashtags på best mulig vis. Tenker du “Dette er ikke relevant for meg, jeg har jo bare en liten bedrift”.

Tenk om igjen! Markedsfører du din bedrift i sosiale medier er det relevant for deg, enten du har en stor eller liten bedrift. Det handler om å søkemotoroptimalisere innholdet ditt, slik at potensielle kunder finner bedriften din digitalt. Sosiale Medier er et godt verktøy for å finne nye kunder, eller passe på at tidligere kunder ikke glemmer deg.

Hvilke hashtags bør man bruke?

Når du skal finne gode hashtags til innlegget ditt er det noen ting du bør tenke på. For det første er det viktig at hashtaggen er relevant for innlegget. Skal du for eksempel legge ut et innlegg om kampanje på flatskjerm tv, bør du ikke legge til hashtaggen #automobile. Bruk gjerne litt tid på å finne relevante hashtags som treffer målgruppen du ønsker å rette deg mot.

Du bør også passe på at hvertfall et par av hashtaggene du velger er ganske populære, slik at du når ut til flest mulig. Men ikke velg de mest brukte hashtaggene, da kan innlegget forsvinne i mengden. Hashtagger med 100.000-500.000 innlegg er fine å bruke.

Her ser du varangertunet på Instagram som har brukt gode og relevante hashtags.

Varangertunet Instagramvideo

Hvordan bruke hashtags, og hvor mange?

Når man skal legge til hashtags i innlegget sitt bør man unngå å gjøre leseren lei og irritert av for mange hashtags, samtidig som man vil ha mange nok for å nå ut til flest mulig lesere. Antallet hashtags vi anbefaler per post varierer  fra plattform til plattform. På Instagram vil vi for eksempel anbefale ca. 11 hashtags per post, mens på Facebook vil vi anbefale langt færre. Der vil 2-3 relevante hashtags være nok.

Her er et godt eksempel.

“Skjule” hashtags

Når du legger til så mange som 11 hashtags i en post kan det være lurt å “skjule” de på et vis. Det kan du for eksempel gjøre ved å kommentere hashtaggene du ønsker å bruke under ditt eget bilde, i stedet for å legge dem inn i bildebeskrivelsen. På den måten hindrer du at leserne blir lei og irritert av alle hashtaggene når de leser bildebeskrivelsene.

Spør oss om hashtags

Kontakt oss i Snefokk om du trenger hjelp til digital markedsføring.