Hvor ofte bør man poste på Instagram?

Hvor ofte bør man poste på Instagram?

Hvor ofte bør du poste på Instagram? har du en liten bedrift? Da bruker du sikkert flere “Hatter” gjennom en dag. En av de er kanskje “Markedsfører-hatten”? I denne artikkelen gir vi deg noen tips til hvor ofte du bør poste. Slik at du kan lage en plan som gir deg resultater uten at du trenger å stresse over at du burde ha postet mer.

Mange ønsker å markedsføre mer på sosiale medier og begynne å poste på Instagram, men hvor ofte bør man egentlig poste på Instagram?

Hvor ofte bør man poste Instagram innlegg

Du bør poste maks ett innlegg om dagen, og minst ett innlegg i uka. Hvis du poster oftere enn ett innlegg om dagen kan du risikere å fylle feeden til mottakeren, slik at de blir lei og irritert. Hvis du poster mindre enn en gang i uka kan du bli glemt. Mange synes at to til tre ganger i uka det beste, men du må se an hvor mye tid du har til å lage disse Instagram innleggene.

Instagram story

Du kan gjerne oppdatere storyen din på Instagram litt oftere enn du poster innlegg. Du kan prøve å oppdatere Instagram storyen to til tre ganger daglig. Story er en kjempe fin mulighet til å vise et mer ekte bilde av din bedrift og la folk bli litt bedre kjent med dere som jobber der. Del for eksempel en liten filmsnutt fra arbeidsdagen, når det skjer noe spennende, om dere jobber med nye tjenester eller pakker ut nye produkter.

Kvantitet over kvalitet

Selv om det er lurt å tenke på hvor ofte du skal poste på Instagram er ikke det det viktigste. Det viktigste er at innleggene har god kvalitet. Det å lage et godt Instagram innlegg kan være tidkrevende, men ikke tenk at det da er bedre å bare lage noe raskt for å oppdatere kontoen. Bruk heller tid på hvert innlegg og post litt sjeldnere.

Da er spørsmålet “Hva er god kvalitet?” Ser du for deg dyre fotografer, tekstforfattere og rådgivere? Ikke la deg skremme av det. Du trenger mest sannsynlig ikke alt dette, i alle fall ikke med en gang. Du kjenner kunden din og det er en god start. Prøv deg litt frem og finn ut hva de liker. Trenger du rådgiving eller ønsker du at noen andre skal gjøre jobben? Da finnes det markedsførings byråer som hjelper akkurat deg som har en liten bedrift. Som forstår de utfordringene som følger med og leverer tjenester tilpasset ditt behov.

Post jevnlig

Det å poste jevnlig er lurt slik at mottakeren vet omtrent når de kan forvente nye innlegg. Hvis du poster veldig ofte en liten stund, men så har en lang pause vil du først fylle feeden og irritere mottakeren, og så vil de glemme deg. Hvis du heller fordeler postene utover lengere tid, vil du kunne unngå begge deler. Følgerene dine vet også hva de kan forvente av deg hvis du poster jevnlig. Det vil også være en fordel for deg å poste jevnlig, da det blir lettere å planlegge de neste innleggene dine.

 

Hvor Ofte Bør Man Poste På Instagram Eksempel

Her ser du et eksempel på en redaksjonell kalender vi lagde for Varangerfestivalen i juli 2021. Bruker du litt ekstra tid på å lage en slik kalender for din bedrift kan du spare både tid å stress i hverdagen. Vil du spare enda mer tid? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg å komme i gang.

Trenger du hjelp?

Vi på Snefokk kan hjelpe deg å komme i gang med dette. Chat med oss eller kontakt oss for hjelp med digital markedsføring.