Ka farsken e’ en Facebook Pixel?

Ka farsken e' en Facebook Pixel?

Hva er Facebook Pixel? Nei, det er ikke det samme som en pixel i ett bilde, det kan vi si med en gang. Facebook Pixel er en liten kodesnutt som du legger til i koden på websida di.

Hvordan ser en såkalt Pixel ut?

En Facebook Pixel kan se litt skummel ut for en som ikke er vant til å se kode. Man får litt “Matrix-vibe” faktisk:

Sånn Ser En Facebook Pixel Faktisk Ut

Men! Ikke fortvil. Du trenger egentlig ikke å gjøre noe med den annet enn å gi den til din web developer. (ikke gi dette bildet, det er en “fake”).

Hvorfor trenger vi Facebook Pixel?

Når vi har lagt til Pixel-koden på websida vår kan vi starte å måle effektiviteten av annonseringene vi gjør på sosiale medier. Dersom du har brukt Google Analytics, så har du kanskje sett at vi kan se at vi får trafikk fra Facebook, men i Google Analytics kan man IKKE se hvilken post eller hvilken annonse ga denne trafikken. Pixelen gir deg den informasjonen! Dersom du skal bruke penger på å annonsere på Facebook og du vil konvertere til trafikk på websiden din, vil vi anbefale å sette opp en Pixel-kode snarest.

Hva trenger jeg for å sette opp Facebook Pixel?

Det du trenger for å kunne sette opp og innstallere en Pixel-kode er følgende:

  • En webside
  • Tilgang til koden på websiden (kanskje gjennom din web-developer?)

Hvordan går jeg frem?

Vi anbefaler å følge Facebook sine retningslinjer. Her kan du finne en klar og oversiktlig steg for steg guide for hvordan du setter opp Pixel på din webside.

Trenger du hjelp?

Vi på Snefokk kan hjelpe deg å komme igang med dette. Chat med oss eller kontakt oss for å komme igang.