Distribusjons-kanal

Distribusjons-kanal

En distribusjons-kanal er en vei som en bedrift bruker for å bringe sine produkter eller tjenester til kundene. Dette kan være gjennom en rekke forskjellige kanaler, som direktesalg, forhandlere, agenter, e-handel eller andre tredjepartsleverandører som kan bidra til å nå kundene på en effektiv måte. En bedrift kan ha flere distribusjonskanaler som er tilpasset ulike segmenter eller markeder for å sikre en effektiv og optimal distribusjon av sine produkter eller tjenester.

Distribusjons-kanal eksempel:

La oss forestille oss en imaginær bedrift kalt “Sunrise Organic Foods” som spesialiserer seg på å produsere og selge økologiske matvarer. De bruker ulike distribusjonskanaler for å nå ulike målgrupper:

  1. Supermarkeder: Sunrise Organic Foods samarbeider med store supermarkedskjeder for å distribuere sine produkter. Dette gjør at deres økologiske matvarer kan nå en bred og mangfoldig kundebase som handler i supermarkeder for dagligvarer.
  2. Bonde Markeder: For å nå de mer engasjerte og bevisste forbrukerne, deltar Sunrise Organic Foods på lokale bonde markeder og matmesser. Her kan de direkte selge sine produkter til folk som verdsetter lokalt dyrket og økologisk mat.
  3. Abonnementskasser: Bedriften tilbyr også abonnementstjenester der kundene kan få en jevn strøm av økologiske matvarer levert rett til døren sin. Dette appellerer til kunder som foretrekker praktisk hjemmelevering.
  4. Nisjebutikker: Sunrise Organic Foods har et utvalg av spesialiserte produkter, som for eksempel glutenfrie eller veganske alternativer. De distribuerer disse produktene gjennom nisjebutikker som fokuserer på spesifikke kostholdsbehov.

Dette eksempelet illustrerer hvordan en bedrift kan benytte ulike distribusjonskanaler for å nå ut til flere kunder.