Det tar tid å svare på henvendelser

Community Managment tar tid. Vi klager ikke, det er jo helt fantastisk at folk engasjerer seg i bedrifter! Men det er ingen tvil om at det tar tid å svare på henvendelser og som regel tar det mer tid enn vi legger merke til selv.

Snefokk community managment
Community Managment

Derfor tilbyr vi community managment

Dette går ut på at vi svarer på alt av henvendelser i digitale medier. Dette kan være alt fra Facebook, Instagram, Linkedin til webside, mail og mer. Slik kan du være trygg på at alle henvendelser blir svart, selv på travle arbeidsdager.

Men det tar bare 5 minutter

Det er lett å tenke at det tar jo bare 5 minutter å svare på en melding, men vår erfaring er at 5 minutter her og 5 minutter der samlet utgjør mer tid en vi har vært klar over selv. I tillegg er det lett å miste fokus og falle litt ut av det man faktisk holdt på med.

Community Managment
community managment

Gjennom en community managment avtale lager vi sammen med deg et dokument på vanlig stilte spørsmål og svar, deretter tar vi gradvis over alt av henvendelser på de plattformene du trenger hjelp med å følge opp.

Raske svar

Si farvel til dårlig samvittighet for uåpnede meldinger og ubesvarte mail. Gjennom denne avtalen kan du være trygg på at alt av henvendelser blir tatt hånd om.

Merkevaren

I alle kontaktpunkter med bedriften bygger vi merkevaren, gjennom en slik avtale ønsker vi å skape en rød tråd gjennom alle plattformer.

Tid og Kvalitet

Når vi skal gi et raskt svar i løpet av en travel arbeidsdag kan tonen variere. Det er lett å bli veldig kort og direkte. Ved å sette av tid til henvendelser vil dette også synes i svarene.

Hvem er vi?

Vi er et team bestående av eksperter innen digital markedsføring og motiverte ungdommer som har lyst til å hjelpe din bedrift å oppnå resultater digitalt. I tillegg til de resursene vi har internt i Snefokk har vi et solid nettverk i bransjen. Noe som gjør at vi sammen kan finne de beste løsningene for din bedrift.

Snefokk digitale markedsføringstjenester