Cascading Style Sheets (CSS)

Cascading Style Sheets (CSS)

Cascading Style Sheets (CSS) er en stilskrivingsspråk som brukes av webutviklere for å beskrive utseendet og formateringen av HTML– og XML-dokumenter, inkludert nettsider og applikasjoner. Med CSS kan utviklere definere farger, størrelser, skrifttyper, marginer og andre visuelle egenskaper på en strukturert og skalerbar måte.

CSS fungerer ved å koble stilinformasjon til elementer på en nettside eller applikasjon. Hver CSS-stil er definert av et sett med regler som spesifiserer hvordan elementer skal vises i nettleseren. For eksempel kan en utvikler bruke CSS for å endre bakgrunnsfargen på en nettside. Justere størrelsen på tekst, og bestemme hvordan en liste skal vises.

CSS skiller seg fra HTML i at det ikke inneholder struktur eller innhold i seg selv. Men heller beskriver hvordan innholdet skal vises. Dette gjør at utviklere kan endre utseendet på en nettside uten å måtte endre selve HTML-koden.

CSS har også evnen til å brukes på tvers av flere nettsider og applikasjoner, noe som gjør det enkelt å opprettholde konsistent visuell stil over hele nettstedet eller applikasjonen.

I sum brukes CSS av webutviklere for å definere visuelle stiler og formatering for nettsider og applikasjoner. Det brukes til å skille utseendet fra strukturen av en nettside og gir muligheten til å endre utseendet på en strukturert og skalerbar måte.