Bruk en redaksjonell kalender!

Bruk en redaksjonell kalender!

Å markedsføre på sosiale medier kan virke stressende og tidkrevende for en liten bedrift, men det må ikke være det. Du må så klart sette av tid til det, men det er som regel verdt det. Bruk en redaksjonell kalender for å spare både tid og stress i hverdagen.

En redaksjonell kalender kan hjelpe deg med å strukturere innleggene dine, gjøre det lettere å planlegge innleggene dine og sikre at du får postet jevnlig. Det er også en fin måte å samkjøre dere hvis dere er flere som jobber med innhold til samme bedrift. Legg inn de planlagte innleggene i den redaksjonelle slik at dere ikke legger ut mange innlegg samtidig, eller samme innlegg to ganger.    

Hva er en redaksjonell kalender

En redaksjonell kalender er altså et godt hjelpemiddel til deg som vi drive med markedsføring på sosiale medier, men hva er det egentlig? En redaksjonell kalender er et fint verktøy å bruke for å organisere publisering av innlegg til din bedrift. Det er ganske enkelt å lage og bruke. Lag en oversikt over alle de planlagte innleggene dine og legg de inn i en kalender.

 

Hvorfor Lage En Redaksjonell Kalender 768x420
Her er et eksempel på en redaksjonell kalender vi lagde til  Varangerfestivalen i 2021.

Post jevnlig

Å poste jevnlig er viktig når du driver med digital markedsføring på sosiale medier. Om du bare poster av og til, blir du fortere glemt og klarer ikke å holde deg relevant. Poster du for ofte kan du risikere å fylle feeden og irritere mottakeren. Fordel heller innleggene dine og post jevnlig slik at mottakeren vet hva de kan forvente av deg. Ha for eksempel en fast dag i uken hvor du poster innhold på de sosiale mediene dine.

Hva som er for ofte eller for sjelden avhenger av hvilke plattformer du bruker. Bedrifter anbefales å poste maks en gang om dagen og minst en gang i uken på Facebook, mens man gjerne kan oppdatere Instagram story 2-3 ganger daglig. Her bør du sette deg inn i hva som passer til de plattformene du bruker.

Planlegg postene i god tid

Når du har en redaksjonell kalender er det lettere å få oversikt og hvilke poster og hvor mange poster du trenger. Planlegg disse postene i god tid slik at du slipper å stresse over de i siste liten. Lag gjerne ferdig noen poster en god stund før, slik at du alltid har noen poster du kan publisere om du får ekstra dårlig tid en dag.

Lurer du på noe?

Lurer du på noe angående redaksjonelle kalendere eller andre ting som har med digital markedsføring å gjøre?

Chat med oss eller kontakt oss for hjelp